Haber

Eyüpsultan Belediyesi’nden 90 nadide eser

Belediye tarafından oluşturulan ve bölgeye kazandırılan 90 eser 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor.

Hizmete sunulan bu çalışmalar, sanattan spora kadar her alanda vatandaşları bilgilendiriyor.

Dileyen herkes sanatla ilgilenebilirken, isteyen herkes spor ve tarımla uğraşabilir. Özellikle öğrencilerin rahat ders çalışmasına ve ekstra eğitim almasına destek olan çalışmalara yenileri eklenecek.

Bu çalışmalara ilişkin detaylar şu şekildedir;

Eyüpsultan Zirvesi Seyir Terası vatandaşların gözdesi olacak

Zal Paşa Caddesi üzerinde yapımına devam edilen Eyüpsultan Zirve Seyir Terası’nın inşaatı tüm hızıyla devam ederken, vatandaşların konforu ve memnuniyeti için tüm detaylar büyük bir titizlikle gözden geçiriliyor. Yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine kurulacak seyir terasında 10 bin metrekare yeşil alan bulunacak. Bu alanda seyir terasının yanı sıra kafeterya, çay evi, koşu ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, pergola, çardak, çimenlik alanlar ve otopark gibi bölümler de yer alacak.

En kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak olan Eyüpsultan Zirvesi Seyir Terası sayesinde tüm İstanbulluların yanı sıra Eyüpsultanlıların da keyifli vakit geçirebilecekleri muhteşem görünüme sahip yeni bir mekana kavuşmuş olacağız. yeşilliklerin ortasında.

Çiftalan Plajı’ndan aynı anda birçok kişi faydalanacak

Eyüpsultan’ın Karadeniz’e kıyısı vardı ama kumsalı yoktu. Eyüpsultan Belediyesi tarafından yaptırılan Çiftalan Plajı’ndan aynı anda 2000 kişi faydalanabiliyor.

Çiftalan Plajı’nda vatandaşlar şezlong ve şemsiyelerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Plajda soyunma kabinleri, duş alanları, tuvaletler, kafeterya ve revir alanı mevcut olup sadece otopark ücreti alınmaktadır. Vatandaşların güvenle yüzebilmesi ve denizin tadını doyasıya çıkarabilmesi için sahilde cankurtaran kulesi ve cankurtaran ekibi de bulunuyor. Çiftalan Plajı bakım ve genel temizlik çalışmaları nedeniyle pazartesi günleri kapalıdır; Aileler salı, cumartesi ve pazar günleri kullanabilirken çarşamba, perşembe ve cuma günleri sadece kadınlar kullanabilir.

Güneş Enerjisi Santrali ile kurumların ihtiyaçları karşılanacak

Eyüpsultan Belediyesi’nin tüm kurumlarının tüm elektrik ihtiyaçları buradan karşılanacak. Yıllık 2 bin 198 hanenin tüketimine eşdeğer üretim sağlayacak. Yılda 10.400 ağacın engelleyeceği CO₂ emisyonunu engelliyor. Ağaçlı Köyü’ne elektrik santrali kuruldu, elektrik üretimi için onay bekleniyor.

Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi için start verildi

Azaltılmış toprak prosesi, permakültür ve kompost eğitimleri ile yüzlerce vatandaşa hem yüz yüze eğitim hem de uygulamalı saha çalışmaları verildi.

Proje çıktısı olarak seralar, lavanta bahçesi ve meyve bahçeleri hizmete açıldı. Proje kapsamında Pirinççi Mahallesi’nde bir kadın çiftçiye akıllı sulama sistemi bağışlandı. Aynı zamanda ekonomik sulama sağlarken nem, hava, basınç ve diğer meteorolojik verileri kaydeden sistemle gelecekte bilimsel bir çalışmanın temelleri atıldı.

Sürdürülebilir tarım hedefleri doğrultusunda İstanbul’da tarım alanlarında katma değeri artıracak; teknolojiye dayalı kalkınma ve sürdürülebilirliği hedefleyen pilot çalışmalar yürütecek; Tarım alanında bilgi yoğunluğu yüksek hizmet ve mal üretimini sağlayacak, üniversiteler ile tarım dışı üniversiteleri bir araya getirecek, Türkiye’nin Tarım 4.0 sürecine entegrasyonuna yönelik politika ve uygulamaların geliştirilmesi amacıyla yola çıktı. bilgi ve bağlantı teknolojilerini kullanan devlet kurumları, halk, üreticiler ve gıda girişimcileri.

Matematiğin diyarı: İlk ve tek

İstanbul’da ilk ve tek… Matematik Evi’nde matematiğin günlük hayattaki eğlenceli ve ilginç yönlerine dikkat çekilerek çocuklara matematiği sevdirilecek. Aynı zamanda matematik alanında da akademik çalışmalar yürütülecek.

Bağımsızlık Köyü: Tarım ve terapi

Türkiye’de tarımsal tedavinin resmi kurumlarda kullanıldığı ilk merkez olan bu köy, uyuşturucu bağımlılarını rehabilite ediyor ve hayata hazırlamalarına yardımcı oluyor.

Eyüpsultan Gençlik Kampı hem eğitecek hem öğretecek

Gençler hem eğleniyor hem öğreniyor. Eyüpsultan gençleri kamp yapmak için şehir dışındaki Kefken gibi kamp merkezlerine gidiyordu ama artık buna gerek kalmayacak.

Eyüpsultan’ın 165 bin metrekare alana kurulu kamp merkezi bulunuyor. Burada 25 adet bungalov tarzı rezidans bulunuyor ve 100 kişi aynı anda konaklayabiliyor. Futbol, ​​basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra tenis kortu, masa tenisi ve yürüyüş yolları gibi tesisler de bulunmaktadır.

Çobançeşme Çocuk Köyü projesi iki etaptan oluşacak

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) düzenlediği ‘Çocuk Dostu Kentler Fikir ve Proje Yarışması’nda ödüle layık görülen Çobançeşme Çocuk Köyü, tüm İstanbul’un ilgisini çekmeye devam ediyor.

Hem Eyüpsultanlı çocukların hem de İstanbul’daki tüm çocukların eğlenebilecekleri, hayal güçlerini geliştirecek aktivitelere katılabilecekleri, yeteneklerini keşfedebilecekleri ve dolayısıyla eğlenebilecekleri ‘eğitim’ alanı bulunuyor.

Proje alanında toplam 24 bin 276 metrekare yeşil alanda oluşturulan Çocuk Köyü’nde küçük bir tren, atlıkarınca, macera parkuru, eğlence ekipmanları, uçak ve sevilen çizgi film karakterleri yer alıyor. Projenin ikinci etabında Çocuk Köyü içerisine Matematik Evi yapılması planlanıyor.

3 yeni yüzme havuzu

Eyüpsultan Belediyesi’nin 2019 yılında yüzme havuzu yoktu. Önce Topçular’a, ardından Akşemsettin bölgesine yarı olimpik yüzme havuzu yapıldı. Şu anda Kemerburgaz bölgesinde yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Üçüncü yüzme havuzunun ise şubat ayında hizmete açılması planlanıyor.

Eyüpsultan Sıfır Atık Merkezi’nde 3 bin ton ambalaj atığı toplandı

Avrupa Yakası’nın en büyük tesisi artık Eyüpsultan’da…

22.800 öğrenciye sıfır atık eğitimi verildi ve 11 atık toplama aracıyla aylık 3 bin ton ambalaj atığı toplandı.

3 kütüphane hizmete hazır

Eyüpsultan Belediyesi’nin 2019 yılında kütüphanesi yoktu, şimdi üç kütüphane var.

Alibeyköy Erdoğan Demirören Kütüphanesi; Geniş çalışma salonları, sınırsız interneti, 15 bin yeni basılı kitabı ve dijital bölümüyle sosyal ve kültürel etkileşim alanı; Alibeyköy Osmanlı Parkı’nda kitapseverlerin hizmetinde.

Ahmet Kekeç Kütüphanesi, 10 bin kitaptan oluşan zengin arşivi, süreli yayınları ve nezih çalışma alanlarıyla kitapseverleri ağırlıyor.

Şule Yüksel Şenler Müzesi ve Kütüphanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı

Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın hizmet binası, müzesi ve kütüphanesi Eyüpsultan’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı.

Eyüpsultan Türbe Hamamı Müzesi kültür dünyasının beğenisine sunuldu

Eyüpsultan Türbe Hamamı Müzesi’nin restorasyon süreci tamamlanarak hamam ve su kültürünü ziyaretçilere aktardığımız müzemiz kültür dünyasına ve ilçeye kazandırıldı.

Galeri Eyüpsultan

Eyüpsultan’ın güzel yapılarından biri Eyüpsultan Belediyesi tarafından restore edilerek günümüze ulaştırılmıştır. Bir dönemin sembol yapılarından biri olan ve geçmişte kültür konutu olarak da kullanılan tescilli tarihi konak, İstanbul’un en beğenilen galerisine dönüştü. Eyüpsultan Belediyesi’nin bugünden geleceğe miras kalacak özel sanat projesi ‘Galeri EYÜPSULTAN’ kapılarını açtı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında ‘Galeri EYÜPSULTAN’ adıyla kapılarını sanatseverlere açan tarihi konak, tarihi Feshane’nin hemen karşısında yer alıyor.

Caferpaşa Kent Hafıza Merkezi

Eyüpsultanlılar da dahil olmak üzere dışarıdan kentle ilgilenenlerin anılarında ve anılarında kenti hatırlatmak, yaşadıkları mekana dair farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Açılış programında konuşan Önder Deniz Köken, şunları söyledi: “Burası yıllardır var. Şehirlerin hafızaları yok oluyor. Tarım şehirleri, sanayi şehirleri gibi şeyler inşa ediyorsunuz ama bu şekilde gelecek nesillere aktarılabilecek bir kültürel hafıza oluşmuyor. Şehirlerin hafızaları yok oluyor. Bu tür eserlerin çoğaltılmasıyla ortaya çıkıyor.Eyüp Sultan Camii’ne Hattat Mustafa Cemil Efe’yi çağırdık “Avlusunun avlusundaki bordürleri farklı yazmaya, bir stant kurmaya, katalog oluşturmaya karar verdik. Eyüp Sultan Camisi’nin içindeki tüm yazıları 21. yüzyılın yeni çizgi teknikleriyle gelecek nesillere aktarmaya başlayacağız.”söz konusu.

Kültür Evleri/Merkezleri (6 farklı mahallede)

Karadolap Kültür Konutu: Eğitim İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca olarak verilmektedir. Dil Yurdu, robotik kodlama, dijital oyun tasarımı, 3 boyutlu tasarım ve nanoteknoloji eğitimleri için Robotik Okulu, Sanat Akademisi ve Bilgi Yurdu bulunmaktadır.

Sakarya Cahide Genç Kültür Yurdu: Sakarya/Silahtarağa bölgesinde yapımı tamamlanan kültür merkezine, eski lider Ahmet Genç’in vefat eden eşi Cahide Genç’in adı verildi. Eyüpsultan Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ESMEK) birimi binanın zemin katında hizmet vermektedir. 290 metrekare taban alanına sahip olan binanın bu katında 4 adet derslik bulunmaktadır. Kültür merkezinin üst katında 100 metrekare kapalı alana sahip kafeterya bölümü sosyal tesis olarak hizmet veriyor. Bu alanda ayrıca 220 metrekarelik açık oturma alanı da bulunmaktadır.

İslambey Kültür Merkezi: Genç Akademi’nin eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü Kültür Merkezi’nde 18-25 yaş arası gençlerin eğitimleri sürüyor. Burada KPSS, ALES, Sanat Akademisi gibi eğitimler var.

Yeşilpınar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi:Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları (ESMEK) ve gençlik merkezini içermektedir.

Kemerburgaz Kültür Merkezi:Bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan düğün salonu ve kültür merkezini 14 şubede hizmet verdiğimiz ESMEK ile birlikte hayata geçirdik.

Rami Kültür Konutu: Rami Sosyal Tesisi’nin hemen yanında inşa ettiğimiz Kültür Konutu’nda ESMEK ile komşularımıza hizmet veriyoruz. Kültür Evi’nde ayrıca derslikler, müzik odası ve çocuk odası da yer alıyor.

13 yeni spor sahası

Eyüpsultan sporun ve sporcunun yanındadır. Alibeyköy Stadyumu, Bahariye Spor Tesisleri, Emeksan Spor Kulübü Tesisleri, Göktürk Spor Sahası, Güzeltepe Spor Tesisleri, Öz Alibeyköy Spor Kulübü Tesisleri yenilenmiş; Erokspor Tesisleri, Eyüpspor Futbol Akademisi, Eyüpspor Kamp Merkezi, Işıklar Halı Saha, Parceller Spor Sahası, Rami Spor Sahası ve Yeşilpınar Futbol Kompleksi yeniden inşa edildi.

100. Yıl Spor, Gençlik ve Bilim Merkezi

Eyüpsultan’ı bireysel ve takım sporlarında başarıyla temsil edecek genç sporcuların yetişmesine katkı sağlayacak değerli projelerimizden biri olan 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi açıldı. Merkezin arkasında bir çalışma merkezi bulunmaktadır.

Çalışma merkezinde kütüphane, kafe, kültür merkezi, yazılım ve bilişim merkezi ve robotik kodlama merkezi yer alıyor. Çalışma Merkezinde 16 derslik bulunmaktadır. 670 öğrenci bu derslerden haftanın 5 günü, sabah 08.45 ile sabah 16.00 saatleri arasında, haftada toplam 37 saat yararlanabilecek. Toplam 500 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip tesiste, 400 kayıtlı öğrenci ve 310 katılımcı, hafta sonları 10.00-17.00 saatleri arasında Kış Sporları Okullarına eğitim verecek. Kış Sporları Okulları için hafta sonu, cumartesi ve pazar günleri 2 gün boyunca 14 saat kullanım sağlanacak.

Kaykay pisti Olimpiyat standartlarını karşılıyor

Alibeyköy Osmanlı Parkı’nda yer alan olimpik standarttaki 1.385 metrekarelik Kaykay Pisti gençlerin buluşma noktası oldu. 1.385 metrekare alanıyla Türkiye’de tasarlanan parkur, kaykaycıların hızlanmak için ayaklarını kaykaydan kaldırmadan serbestçe kayabilecekleri en büyük sokak disiplin parkı olma özelliğini taşıyor.

Afet Eğitim Merkezi’nde gönüllü ve profesyonel ekiplere eğitim veriliyor

Profesyonel ve gönüllü ekiplerin yetiştirilmesi amacıyla Eyüpsultan Belediyesi Afet Eğitim Merkezi açıldı. Göktürk’te inşa edilen Afet Eğitim Merkezi’nde 1 adet idari ofis, 35 kişilik eğitim sınıfı, çocuklara özel itfaiye istasyonu, şehir içi arama kurtarma eğitim istasyonu, eğitim kulesi ve tırmanma duvarı, kuyu harekat eğitim istasyonu, tahkimat eğitim istasyonu bulunmaktadır. alan, çadır ve kamp alanı hazırlık eğitimleri. Alanı vardır. Afet Eğitim Merkezi’nde kentsel arama kurtarma eğitimi, AFAD gönüllü eğitimi, afet bilinçlendirme eğitimi, kule ve dağcılık eğitimleri veriliyor.

Eyüpsultan Camii ve Çevresi Cephe Rehabilitasyonu

Eyüp Sultan Camii ve çevresi, tarihi ve manevi dokusuna uygun olarak yenilenerek, kaotik görünümünden kurtarıldı.

Okumak Keyiflidir Kitap Okuma Yarışmasına 97 bin kişi katıldı

Okumak Güzeldir’de kaybeden yoktur, okuyucu kazanır. Süper ikramların sizi beklediği ve okuyarak kazanacağınız bir yarışma olan Okumak Güzeldir’in dördüncü edisyonuna dünyanın her yerinden katılım oldu. Okumak Güzeldir’e şu ana kadar 97 bin kitapsever katıldı.

Eyüpsultanlı Taşınabilir Uygulama Hakkında

EYÜPSULTANLI, Eyüpsultan Belediyesi’nin faaliyetlerinden haberdar olmak için geliştirilmiş taşınabilir bir uygulamadır. Uygulamamızın temel amacı Eyüpsultan komşularımızı ilgilendiren haber, fırsat ve etkinlikleri vatandaşlarımıza ulaştırmaktır. EYÜPSULTANLI’da yaş grubuna göre iki farklı uygulama bulunmaktadır.

16-25 yaş arası gençler herhangi bir değişiklik yapmadan elmas kazanarak aylık ödüller kazanırken, 26 yaş ve üzeri Eyüpsultanlı komşularımız da yıldız toplayıp yıldız karşılığında istedikleri ürünleri satın alabilecek. Uygulamadaki market bölümünden.

Eyüpsultanlı Taşınabilir Uygulamanın 50 bin aktif kullanıcısı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort